2024-10-22
喺九如坊嘅搵嘢食,見到呢間有得食燒肉,餐牌有dinner set又唔貴, 268起 ,就試吓。佢嘅晚餐都算豐富, 可自選兩種肉類,可以追加啲靚肉,有飯有湯有甜品。西京魚味噌湯:雖然係奉送嘅餐湯,但係一啲都唔Hea,唔係一般得鹹味嘅味噌湯。而係有新鮮三文魚嘅味道。就咁飲餐湯都感受到餐廳嘅誠意,唔錯。美國黑安格斯牛肉(+$38):雖然係跟餐,但係都一d 都唔hea。肉質軟滑得來又有口感,好味。🤔薄切牛舌:食落比較韌同硬。試過燒少d時間又太生又唔見得好滑,個人覺得普通。額外加點:🤔厚切牛舌:無論係燒少d時間定燒耐d , 食落都係覺得比較硬同韌,個人覺得一般。日本A4和牛肉眼 肉質非常肥美,食落去真係入口即溶嘅感覺,充滿油甘香嘅味道。高質。仲有奉送一啲wasabi 同埋蔥,去中和返肥膩感。甜品:開心果雪糕唔會太甜,有開心果原本nutty嘅味道,仲有粒粒增強口感,好味。餐廳老闆話想走高性價比嘅定位,我覺得佢都真係做到。除咗牛舌我覺得可以搵啲再嫩口啲嘅貨,肉類都滿意。下次可以再試吓其他唔同牛肉。環境: ★★★☆☆ 食物: ★★★★☆ 性價比: ★★★★☆ 推介度: ★★★★☆
西京魚味噌湯:
美國黑安格斯牛肉(+$38):