2024-09-09
🫕高質而舒適的火鍋私房菜館今日同朋友去咗旺角唐坊火鍋私房菜,餐廳環境舒適,而我地試左好多高級食材,絕對推介比鐘意打邊爐既你地!!❤🥂😃🍤 濃蝦湯蕃茄鍋呢個湯底真係好濃郁,蝦味十足,再加上蕃茄嘅酸甜,好開胃!湯底滾起嚟嗰陣好濃既鮮蝦味,即刻流哂口水!🥩 手切頂級鮮牛牛肉切得啱啱好,肉質鮮嫩,每一片都充滿肉香,配埋個湯底真係一絕。🍡 三寶丸三種唔同口味嘅丸子(手打牛丸、手打墨魚丸同手打蝦丸),口感彈牙,每一款都新鮮釀造,好好味!🥬 田園油麥菜呢個菜新鮮爽口,吸收晒啲湯嘅精華真係好鮮甜,夾埋其他重口味嘅食物,真係好平衡。🧈 紙豆腐呢個豆腐薄如紙,浸入湯中吸滿湯汁,入口即化,係一道少見而特別嘅食物。🐟 邪惡芝士魚皮魚皮炸得好脆,配埋特製芝士醬 ,絕對係一個食唔停嘅小食。🦀 蟹肉餃拼韭菜餃:兩款餃子皮薄餡靚,蟹肉味道鮮甜加埋脆口韭菜,食完仲想再食。
🍤 濃蝦湯蕃茄鍋
🥩 手切頂級鮮牛
🍡 三寶丸
🥬 田園油麥菜
🧈 紙豆腐
🐟 邪惡芝士魚皮
魚皮炸得好脆,配埋特製芝士醬 ,絕對係一個食唔停嘅小食。