2019-07-10 713 瀏覽
Mr. Steak 旗下既 Marbling 位於銅鑼灣Fashion Work入面,呢度成條街都係野食,大部分都設有室內或室外露天茶座,想要舒適又有氣氛呢度係唔錯既選擇。-🔺精緻迷你湯- 龍蝦湯睇落迷你,但其實都幾多,都夠飲。湯很濃郁,有清甜既龍蝦鮮味,味道唔錯👍🏻。🔺冷盤及沙律吧有多款沙律種類選擇 ,仲有雜肉涷盤、煙燻三文魚、青口、魷魚、大蝦等!半自助餐黎講前菜都唔錯。個人最中意食cold cut同煙三文魚。啊!仲有五款芝士任食添~1️⃣芝士焗龍蝦帶子。特級牛柳 $368龍蝦控🦞既我,諗都唔諗就揀左呢個set。半隻龍蝦鋪滿芝士,蝦頭仲有不少膏,不過可能焗耐左少少,感覺肉質較乾,但啖啖有肉,不錯!😋😋牛柳係牛最細嫩,而且脂肪少,所以嗌七成下會較好。我就嗌左五成,卻實好腍身同好有牛味。不過由於脂肪少,都相對冇咁多肉汁。2️⃣熟成黑安格斯特級肉眼 $338牛魔王既我地仲嗌左medium肉眼扒,內裡肉質嫰紅,有一定既油脂,所以都幾有肉汁同軟腍。😋😍😍3️⃣香煎鴨肝陳年黑醋醬 +💰78鴨肝口感一向較為實在,而且味道有淡淡腥羶味,不過呢到做得幾好食,有黑醋同下面既多士中和左個味。🔺甜品最後就係甜品

🔺精緻迷你湯- 龍蝦湯

🔺冷盤及沙律吧

1️⃣芝士焗龍蝦帶子。特級牛柳 $368

2️⃣熟成黑安格斯特級肉眼 $338

3️⃣香煎鴨肝陳年黑醋醬 +💰78

🔺甜品
最後就係甜品,有朱古力布郎尼、雲尼拿泡芙山、檸檬撻、芝士餅、意大利芝士餅、芒果慕絲蛋糕、焦糖咖啡餅夾層慕絲及牛奶奶涷等等。我就最中意食牛奶奶涷,同埋咖啡餅,前者淡淡地奶味,感覺冇咁膩,後者咖啡香濃。🤤🤤

除左跟餐有茶/咖啡揀之外,我地仲嗌左兩杯cocktails,
1️⃣Around the world $85
呢個我相信飲開酒既人一定唔會陌生,呢杯classic cocktails, 何生話一開始飲感覺奇怪,因為通常飲開杯野都係好似檸樂咁。不過飲飲下又幾順口,覺得唔錯。👍🏻👍🏻

2️⃣Passion Pine $68
女士就可以嗌呢杯飲,甜甜地,帶一點菠蘿香,絕對易入口,