2023-05-10
呢間Cafe既cheesecake咁岀名,仲俾人讚係世一,咁我地梗係要黎試下啦🙈聽講星期六日要好早過黎排隊,如果唔係就要攞籌又唔知要等幾耐😂我地當日大概朝早9點半左右黎到,前面就大概有10個人咁上下,叫做食到第一輪,Cafe10點先開門,愈近10點就愈多人排隊,雖然話Cafe有幾層,但店內環境都好細,所以想食就建議早啲過排隊😂《Vanilla Burnt Cheesecake $62》食Cheesecake梗係要試左原味先😌佢件cheesecake中間勁流心,唔洗試都知好creamy,果然食落好軟滑,有好多雲呢拿籽,幾香👍🏻《Oreo Burnt Cheesecake $68》呢款Cheesecake加左Oreo,比起其他兩款係比較挺身少少,亦都甜少少🤏🏻佢個餅底都係用Oreo做base,好好食✨《Earl Grey Tea Party $68》Earl Grey Cheesecake好好食,伯爵茶味勁香,餅底同樣做得唔錯,呢款同Vanilla味一樣都係勁流心,好Creamy好軟滑👍🏻《Hot Chocolate with Homemade Marshmallow $65》呢杯熱朱古力
《Oreo Burnt Cheesecake $68》
《Earl Grey Tea Party $68》
呢杯熱朱古力係佢地既Signature drinks之一,有啲人話好甜,初初都驚會好漏,但除左有棉花糖個幾啖會甜啲之外,個朱古力反而唔太甜,比想像中好飲🍫建議攪勻啲棉花糖飲會正啲🙈
《HandDrip Coffee $58》
聽聞呢間Cafe既手沖咖啡唔錯,當日有三款咖啡豆選擇,兩款fruity一款nutty,我地就揀左fruity個款,飲落唔酸,配蛋糕一流🙈
整體食完呢三件cake都唔會覺得好膩,非常滿足,美中不足既係啲蛋糕太細件啦😂性價比黎講就價錢有少少偏貴,不過係真係幾好食既,係唔係世一就唔知啦,但岀面好少地方做到呢個質素,十分推薦👍🏻
Hemma
西環西營盤第二街2號地下A號舖