2019-03-31
之前舊同事曾經帶我黎呢間食過lunch ,感覺唔錯。呢日同同事聚舊又返黎呢間餐廳喇。餐廳地方唔大,但枱數量都唔少。有套餐可選(價錢$198-388不等),但同同事夾過,散點口味岩d,咁價錢係百尾至二百幾左右,算係偏中價嘅。除左menu之外,仲會有d特別小食會寫係牆身。坐低落單後,staff會先放低一碟麵包,一共3款,全部都新鮮熱辣脆口嘅。吉列甘栗紫薯餅 $48 - 有落到酒去調味,酒味都算重黃金蟹餅 $148 - 真係唔好比佢個樣呃到,佢真心足料,啖啖蟹肉,睇menu時會覺得佢以小食黎講算偏貴,但係份量多又真材實料,係搶食之選烤燒大啡菇/焗釀鮑魚/北海道帶子/虎蝦意大利飯配龍蝦汁 $218 - 首先擺盤幾靚,分左三件,每件都用原個大啡菇墊住,因為每一啖都夾住啡菇去食,所以即使飯面輕微焗過會少乾,但因為啡菇會爆汁所以每一啖都好juicy 呢個配搭好聰明,而且可以減膩,推薦Asahi $20 / 鮮榨梨汁 $24 - 好少見會有梨汁飲,唔使加糖水都好清甜
餐廳地方唔大,但枱數量都唔少。
除左menu之外,仲會有d特別小食會寫係牆身。
吉列甘栗紫薯餅 $48 - 有落到酒去調味,酒味都算重