🇪🇸 今日搵食黎到灣仔,一間近囍帖街嘅西班牙菜餐廳- Sueno雖然鋪頭細細,但裝修都好有格調,仲有開放式廚房架,環境都唔錯👍🏻野食方面,我地叫咗➡️”香炸蟹波”,一上枱就知係即叫即整, 仲用足料, 一啖咬開滿滿都係一絲絲蟹肉,外皮外脆得黎又唔會太厚, 加埋d 汁夠哂惹味😋小食我地仲叫咗➡️”西班牙蛋餅”,賣相比較精緻,蛋香味好出,蛋餅都好厚身,入面應該加左西班牙肉腸食得出有咸香,加埋沙津另有一番風味😁主食我地就叫咗”烤乳豬”同”西班牙海鮮飯”,➡️”烤乳豬”就真係相當有驚喜,肉非常嫩滑,完全唔會有過老嘅感覺,皮雖然唔係廣東乳豬果隻脆皮,但薄薄一片,烤到大部油脂已經流走後都有一個好脆身嘅口感,強力推薦,黎到一定要試下😝😝而且伴碟仲有表面加左焦糖嘅菠蘿,食落就無咁油膩啦😎😎而➡️”西班牙海鮮飯”有大有細兩個size, 方便因應人數選擇。配料都幾足, 細size都有6隻蜆、4隻蝦同一隻魷魚筒同帶子,飯嘅調味會偏咸,但加埋檸汁中和下,味道其實都唔錯,而飯量都唔少架,兩個人如果仲有其他主食會有少少勉強😅😅

西班牙蛋餅

主食我地就叫咗”烤乳豬”同”西班牙海鮮飯”,
烤乳豬

西班牙海鮮飯