2021-05-21
今晚想食得簡單啲,路經潮龍清湯腩,睇緊餐牌嗰陣店員姨姨已經好友善出黎招呼,就入去試下啦既然佢個名都講到明清湯腩,咁就試一試佢。有沙腩同坑腩,後者少啲肥肉,揀佢罪惡感就低啲。揀咗米線,份量唔少,湯底好濃味,驚喜位係坑腩切得好靚,塊塊大細都差唔多,食落腍得黎又唔肥,好有驚喜。可惜坑腩唔適用於雙併粉麵餐,$46超抵食🥲男友唔食牛腩,聽姨姨介紹揀咗個炸醬雲吞撈麵,份量更大碟,男仔食就啱晒。可以加$10加個小食,我地揀咗個腐皮卷,好得意佢係片狀既,甜甜地又幾好食~野飲方面嗌咗佢地自家製既菊花茶,好清甜,飲得出唔係加咗砂糖嗰種死甜,係好滋潤既味道~以粉麵舖黎講呢間真係好好食,店員態度又好,唔會呼呼喝喝催你落單,雖然佢未必係附近最大最靚既一間,但都執得好企理,去開不妨支持下~