2024-04-25 52 瀏覽
今日同朋友去左呢間位於銅鑼灣皇冠假日酒店1樓既餐廳,環境相當舒適,氣氛都好好。食左佢哋嘅4 course套餐,$338好抵食呀!第一道菜係「雞肉凱撒沙律」,好有創意,入面有雞肉,蘿馬生菜、煙肉粒同埋蒜香包粒。啲雞肉好juicy嫩滑,同埋啲蔬菜都好新鮮,令呢個沙律好開胃👍🏻👍🏻接下嚟,係「南瓜忌廉湯」,正!我好鍾意南瓜嘅味道,佢哋嘅湯好滑好濃稠,濃郁嘅南瓜味道好突出😋😋然後係「地中海鱸魚」,醬汁好香濃。鱸魚鮮嫩多汁,配上烤菇嘅味道,同鱸魚完全match!賣相都好靚😍好有地中海風味最後,係拖肥布甸,真係一個完美嘅結尾。布甸口感鬆軟,仲有奶油醬同香緹鮮奶油,好濃郁好香甜,真係令人欲罷不能🤩