2019-03-28 3952 瀏覽
放題大家就試得多啦,鐵板燒放題大家又試過未呢?尖沙咀開咗呢間鉄人大勝,喺格蘭中心底層。佔地非常之大,容納咗好幾張鐵板燒枱,服務客人。 師傅會即場喺鐵板上面燒烤,供客人觀賞,真係即叫即做絕不欺場。 鐵板燒好夠鑊氣,好似表演咁。 而且味道的確係值得一讚。 餐廳食物款式非常之多,任食唔嬲。枱枱先上一盤齊齊整整嘅刺身。貴價品有三文魚腩,帶子,牡丹蝦,吞拿魚及油甘魚等等。食呢盤都已經值回票價。 所有刺身都好新鮮甜美,尤其是係牡丹蝦,甜蝦,大大隻。三文魚腩夠肥美飽滿,仲有油甘魚既甘香美味。 基於唔想太飽肚嘅關係,壽司類只係點咗兩款卷物,青龍卷同軟殼蟹卷, 呢兩款正常發揮。 呢度除咗刺身係正之外,鐵板燒都係值得推介嘅。 頭先上面幅圖就係師傅幫我哋燒緊泰式雞扒, 泰式雞扒燒得非常香口,再加埋惹味嘅泰式辣醬,真係好食到停唔到口。 下面嘅係燒羊架,同樣係唔蘇,又夠嫩口。 上面分別係黑松露醬嘅燒魚柳同埋檸檬牛油香草燒魚柳,兩款都好惹味。 上面睇到嘅燒魚柳, 燒得夠金黃香脆,醬料亦非常之足,令人食指大動。 仲有燒鰻魚 鯖魚,同埋牛舌。鰻魚燒得好香, 甜甜地 肉質又夠嫩。鯖魚肉質鞋身,同樣係好出味。 當然亦唔少
鐵板燒好夠鑊氣,好似表演咁。 而且味道的確係值得一讚。
仲有燒鰻魚 鯖魚,同埋牛舌。鰻魚燒得好香, 甜甜地 肉質又夠嫩。鯖魚肉質鞋身,同樣係好出味。 當然亦唔少得我哋鍾意食嘅牛舌,口感彈牙,味道重好香口。
鐵板燒點可以少得燒一口牛肉粒,炒椰菜同埋蔥花牛肉。 蔥花牛肉個口感比較碎身,內裡淡淡蔥花香味,味道一流。
而一口牛肉粒咬落去煙煙靭靭,夠質感。 加埋啲蒜香味道,非常惹味。
炸物有我哋最喜愛嘅芝士年糕,炸蝦同埋炸雞翼, 三款都好好味而且唔係好多油脂,唔會太油膩感。
雖然係非常之飽但我哋都頂硬上試埋呢度嘅麵豉蜆湯, 蜆肉較淡, 配返麵豉湯味道就剛好。 蟹膏炒飯好有香味,飯亦炒至一粒一粒好有質感。

最後呢度甜品就係任食嘅haagen dazs雪糕, 唔使講亦都係我哋嘅至愛,我哋兩個每人食咗三杯添呀。
食咗咁多嘢咁嘅質素,都係三百幾蚊,小童重要收半價添,你都咪話唔抵食呀。

• 泰式雞扒
  • 芝士年糕