2023-08-13
由於IG成日有人推薦,所以我放假專登出左新蒲崗試”Wanna Eat”!表面睇以為佢係啲西式cafe,睇Menu 發現原來佢有埋中式主食,好特別!我同朋友一行2人,由於menu樣樣都好吸引,我哋又叫到捧住個肚走😅🐔蜜糖芥末雞翼 $48雞翼外層炸得好香脆,皮唔會太厚粉,一啖咬落去雞肉都好Juicy,配埋蜜糖芥末醬好夾!🥩紐西蘭肉眼扒 (12oz)沙律及薯條 $178我哋叫咗五成熟,切開真係有一半粉紅色,時間管理得好好!牛扒好香肉味,亦都好Juicy一啲都唔乾,醬汁調味都幾好!最值得一題係佢個炸薯條,外層超級趣,但係入邊超級軟熟,勁好食!(好食到想encore 😌)🐙香辣海鮮墨魚汁意粉 $98意粉好多海鮮,有元貝墨魚仲有蝦,貨真價實!墨魚味好香,味道都好濃郁,食完成個口黑晒😂🍒荔枝冰茶 $18 (跟主食套餐半價)🥭芒果冰茶18 (跟主食套餐半價)其實呢度有好多飲品都好出名,我仲見到好多牛奶飲品,不過知道自己應該食唔晒,所以叫咗杯水果茶解膩,好彩佢嘅水果茶兩杯都好好味,滿足!舔舔脷指數:4.4性價比指數:4.4📍Wanna Eat (新蒲崗)新蒲崗彩虹道16號地舖
🐔蜜糖芥末雞翼 $48
🥩紐西蘭肉眼扒 (12oz)沙律及薯條 $178
🐙香辣海鮮墨魚汁意粉 $98
🍒荔枝冰茶 $18 (跟主食套餐半價)
🥭芒果冰茶18 (跟主食套餐半價)
舔舔脷指數:4.4
性價比指數:4.4
📍Wanna Eat (新蒲崗)
新蒲崗彩虹道16號地舖