2012-05-09 41 瀏覽
平時成日行過SOGO 都冇留意另一邊COUNTER, 見到年輪蛋糕係香港有得買, 原來就係SOGO到首先個包裝設計簡約, 但呢D所謂簡約, 就係一睇知貴野果隻,事實真係唔平, 如果你覺得好食就低, 當普通牛油雞蛋糕就一定覺唔低,好彩我係前者, 一打開個袋, 就好香牛油味, 當堂食慾大增,買左個第三高既年輪, 400G $138, 切開4份, 一人一份岩岩好, 太細件一定唔夠喉, 食多件不如買個大D個蛋糕好綿密, 唔會食左好似冇食過咁, 一個個輪做得好仔細, 唔會有斷開 / 冇左條線, 最外層閃閃地係沙糖黎, 成日蛋糕都好好吃, 冇水果 / 忌廉裝飾, 但一樣令人一眼望落去, 覺得好靚,P.S.買果時可以叫佢地切4/8份, 佢地把刀利, 切完個蛋糕唔會扁, 呢點好緊要, 佢地仲幫你包番個袋, 仲封埋, 好似冇打開過咁

全身照
側身照
2012-05-09
5 分鐘 (外賣自取)
全身照
側身照