2019-04-26 69 瀏覽
今日係銅鑼灣睇完戲,俾我發現係時代廣場果邊開咗開新餐廳。當初留意係因為見到他們做緊推廣 $98半隻雲呑雞。平時吃開都無依個價啦!所以我同男人9秒9走入去。 一入到去! 嘩,果然新開餐廳,地方超大而且裝修幾Grand ! 座位超寬容! 一睇相就知道幾新,餐碗碟都用料精美。 成個人感覺高貴咗當時就見到係個雲呑雞優惠, 當然一入嚟就叫依個啦!🤣因為得我同男人食,所以叫半隻。 個人食咗依個 :孜然羊肉 ( 個人認為要必點) 超好食(我知有點誇張,但真係好食) 味道適中, 肉多而且入味又大塊 。 平均每件羊肉都大大份, 而且是嫩口的。 下次我再來食,一定會再點。 依碟我同男人秒食完。 雙菇菜苗 ,味道都唔錯,如果份量再多些就完美了。 吃上海菜點可以無小籠包啊! 每隻包都爆多湯汁,正!吃的時候真係要小心。 順道一提,依到職員服務幾好, 會叮嚀小心食,幾窩心。 睇得出有心做嘅餐廳。 由於我吃咗前幾道菜都唔錯,所以我膽粗粗叫多一個火焰松子魚來試。 因為我覺得食上海菜,松子魚是上海菜的靈魂人物。唔好以為炸魚有咩難道,使咩分好唔好味呀!炸得外脆內嫩,醬汁鎖住魚肉,吃落口沒有半點魚骨,是好考功夫的。 依間能
$98半隻雲呑雞。平時吃開都無依個價啦!
所以我同男人9秒9走入去。

孜然羊肉

一睇相就知道幾新,餐碗碟都用料精美。
成個人感覺高貴咗

當時就見到係個雲呑雞優惠, 當然一入嚟就叫依個啦!🤣
因為得我同男人食,所以叫半隻。

個人食咗依個 :孜然羊肉 ( 個人認為要必點)
超好食(我知有點誇張,但真係好食)
味道適中, 肉多而且入味又大塊 。
平均每件羊肉都大大份, 而且是嫩口的。
下次我再來食,一定會再點。
依碟我同男人秒食完。

雙菇菜苗 ,味道都唔錯,如果份量再多些就完美了。

吃上海菜點可以無小籠包啊!
每隻包都爆多湯汁,正!
吃的時候真係要小心。
順道一提,依到職員服務幾好, 會叮嚀小心食,幾窩心。
睇得出有心做嘅餐廳。
因為我覺得食上海菜,松子魚是上海菜的靈魂人物。

唔好以為炸魚有咩難道,使咩分好唔好味呀!
依間能做到八成,所以我連魚頭,我都無放過,就知點解啦!

最後上了我期待已久的雲呑雞,
98元咁多份量,真係好驚喜。
一窩平均有十粒雲呑,而且雲呑大大粒

雞湯不油膩,好濃郁,正

依家餐廳價位中等,但菜式及裝修都屬高等。
好一個意外收穫!
孜然羊肉