2022-09-02
今次又黎到觀塘揾好嘢食👅餐廳以吊橋做主題,牆邊有火焰做裝飾,幾有格調😎佢係一間bar & restaurant,相信入夜後就會變成一間有野食有酒飲既地方🍻😚仲有極大戶外位置,環境好開陽☀️!哩到主打西式多國菜,睇下我叫咗啲咩🤩| 是日餐湯大蒜薯仔湯每款Lunch Set都可以選擇是日餐湯或者沙律,仲會跟埋一杯飲品同餐包😚☺️今日餐湯係大蒜薯仔湯,好creamy同有份量,好怕d餐湯溝粉開水好稀嘅感覺,哩到完全無哩個問題👍🏻大蒜同薯仔味道都足夠,唔錯!| 北海道帶子配菠菜意大利飯 $148有驚喜!! Risotto好漿口同濃味,恰到好處既菠菜蓉同Risotto好夾,本身自己都鍾意食菜飯,所以好岩我口味🥹帶子係北海道,質素都唔使多講,多餘既油脂比米飯吸收晒,所以成個Risotto都好鮮味!三粒帶子好厚肉好夠皮😎| 碳燒西班牙有機豬架配白菌汁 $168西班牙豬架好濃豬肉香味,看似結實嘅肉其實入口好爽口嫩滑!👅炭燒有焦香感,連骨頭都好有味道,配以白菌汁令味道再昇華😍配菜有西蘭花等雜菜同薯條,薯條係即炸所以上枱仲熱辣辣㗎🔥🤩總括而言,我係平日晏就去,入到去眼見都差唔多full house有d surp
| 是日餐湯大蒜薯仔湯
| 北海道帶子配菠菜意大利飯 $148
| 碳燒西班牙有機豬架配白菌汁 $168
總括而言,我係平日晏就去,入到去眼見都差唔多full house有d surprise,睇嚟心得唔少附近打工仔嘅喜愛!環境開陽又舒服,係一個唔錯嘅西餐之選😚👍🏻