2024-12-26 749 瀏覽
最近天氣凍冰冰梗係要打邊爐啦,今晚我哋就去咗旺角嘅一鍋堂試吓佢哋嘅飲食邊爐,聽朋友講質素都唔錯㗎😌我哋揀咗咗Level 4呢個套餐,最抵嘅係佢竟然有日本黑毛和牛任食,係任食啊‼️😍而價錢都係每人三百幾咋🤭同一般任食火鍋一樣,外邊有唔同嘅配菜、飲品同雪糕俾你盡情揀😌湯底方面都有好多選擇㗎,我哋就揀咗比較特別嘅喇沙湯底🥘珍珠貝🐚 沙白🐚貝類都好新鮮,肉質滑嫩,鮮味十足,簡單燙一燙就已經好好味😋小元貝🐚鮮甜可口,肉質軟滑,淥完之後味道更加突出,鍾意食元貝嘅朋友仔千祈唔好錯過😌蝦滑🦐蝦滑彈牙口感好,食到蝦肉嘅鮮甜,搭配湯底一齊食正到爆😋黑松露墨魚滑🦑帶有墨魚香味,口感有啲嚼勁,黑松露味道仲好香添😌瑤柱元貝滑🤍味道濃郁,淥完之後釋放出瑤柱嘅鮮味,真係好滿足,個人非常喜歡😍八吋長蟹棒🦀幾乎有成隻前臂咁長,真係好誇張🤭鍾意食蟹棒嘅人士必叫‼️白蘿蔔🤍白蘿蔔淥到半透明,甜味十足,能夠中和火鍋嘅油膩感,食完肉之後要食啲蔬菜萵筍💚萵筍清脆爽口,淥一陣就熟,吸收湯底嘅味道,係健康又美味嘅選擇,令整餐飯罪惡感冇咁重🤭落單時候兩款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟試吓,當然係黑毛和牛完勝啦🤭我哋最後都encore咗兩

湯底方面都有好多選擇㗎,我哋就揀咗比較特別嘅喇沙湯底🥘

珍珠貝🐚 沙白🐚
貝類都好新鮮,肉質滑嫩,鮮味十足,簡單燙一燙就已經好好味😋

小元貝🐚

蝦滑🦐
蝦滑彈牙口感好,食到蝦肉嘅鮮甜,搭配湯底一齊食正到爆😋

黑松露墨魚滑🦑
帶有墨魚香味,口感有啲嚼勁,黑松露味道仲好香添😌

瑤柱元貝滑🤍

八吋長蟹棒🦀
幾乎有成隻前臂咁長,真係好誇張🤭鍾意食蟹棒嘅人士必叫‼️

白蘿蔔🤍

萵筍💚

落單時候兩款安格斯同日本黑毛和牛我哋都有叫嚟試吓,當然係黑毛和牛完勝啦🤭我哋最後都encore咗兩三轉,出嚟嘅質素始終如一,一樣咁靚🤩

呢度嘅性價比真係唔錯,三百幾蚊有咁多款嘢食揀最重要係咩呀?係有黑毛和牛啊😍抵到咁去邊度搵呀?🤭如果係晚市 9點入座,仲即刻減多$20再增加 30 分鐘😍

🤑 人均消費:~$340
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:一鍋堂 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心6樓

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle

#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer
#hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #打邊爐 #任食 #黑毛和牛 #瓊華中心 #旺角美食 #任食邊爐 #一鍋堂