2024-01-09 25 瀏覽
將軍澳原來有間好高CP值嘅日式拉麵店,我食完即刻收藏左。呢間餐廳叫麵匠八🏅餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚,好啱情侶去打卡同傾計🎭我最鐘意咖喱叉燒肉飯,咖喱叉燒肉飯嘅味道,真係令人難以抗拒😋!叉燒肉又香又滑,燒得啱啱好,表面嗰層蜜汁色澤閃閃發亮,咬落去肉汁四溢🤤。而且叉燒肉嘅味道同咖喱汁混埋一齊,香辣得嚟又唔會太辣,好適合唔同人嘅口味👌。咖喱汁食落去香濃得黎唔死鹹,甜甜嘅奶味加深咗啲咖喱嘅層次感💯。飯粒每一粒都吸晒咗啲咖喱汁,令整碗飯都充滿咗咖喱嘅香味🍛。每一啖食落去都會感受到叉燒同咖喱汁完美嘅結合,令人食咗仲想再食🍴。總之,咖喱叉燒肉飯嘅味道係滿滿嘅滿足同幸福,吃過之後會令人懷念,一定會想再返嚟食多幾次嘅嘅地道美食👍🎉。,配埋咖喱汁,食得出師傅好用心,上碟時好香咖喱味同埋熱辣辣,味道仲無得頂🎖️牛奶雪花冰,賣相精緻,面頭有Oreo碎碎,仲有好多珍珠粒,布甸有香濃嘅牛奶味,雪花冰份量夠細多。整體黎講,非常滿意,係令人回味嘅口感同味覺嘅享受🏆