2019-10-02 855 瀏覽
📍$62 千島蜆肉菠蘿薄餅(包 餐湯/沙律 及 冷熱飲品)即叫即焗,聞落好香千島醬味,配料方面唔算好多,只有蜆肉和芝士 ,但配埋脆卜卜既餅底其實都幾夾。至於調味方面,B先生同C小姐都一致覺得千島醬個比例重手左,因為到左後期食到既只有千島醬味。雖然係咁,但以呢個價錢黎講,有咁大份既PIZZA真係好抵食,下次去可能會試下其他味道會唔會正常番D。..📍$54 意式青醬雜菌扁意粉(包 餐湯/沙律 及 冷熱飲品)第一次食青醬意粉,初初以為成碟係綠色,點知黎到係咁白白淨😂。首先,意粉是以忌廉汁為調味再加入香草,所以碟意粉一上枱個時 已經聞到好香香草味。到食落口個時覺得個味道岩岩好,整體感覺唔會太膩,而且濃度適中,每一條扁意粉都被醬汁包裹著,所以啖啖都感到非常滿足。..📍+$10 升級 美碌暴龍加左朱古力醬係美碌入面,所以每一啖都好濃郁,飲完好有罪惡感🙈。下次如有機會應該會試下佢其他果茶,唔洗+$10 之餘,亦相對比較有特色。..📍蘋果紅茶(熱)第一啖飲落真係好驚喜,蘋果味幾突出,味道清清淡淡,似係加左真蘋果汁落去,唔似係用外面啲茶包。..📍忌廉餐湯本身無咩期待,以為都係用金寶鑵頭湯整出黎個種貨識,
千島蜆肉菠蘿薄餅

📍$62 千島蜆肉菠蘿薄餅
(包 餐湯/沙律 及 冷熱飲品)
意式青醬雜菌扁意粉

📍$54 意式青醬雜菌扁意粉
(包 餐湯/沙律 及 冷熱飲品)
美碌暴龍

📍+$10 升級 美碌暴龍
📍蘋果紅茶(熱)
忌廉餐湯

📍忌廉餐湯
本身無咩期待,以為都係用金寶鑵頭湯整出黎個種貨識,點知第一下飲個時有小小喜出望外。忌廉味濃之餘,個質感好特別,好似用左薯仔打成蓉再放左落個湯咁,所以飲呢個湯個時好似食緊薯蓉咁😋。
🥡小店黎講,食物質素真係唔錯,但店舖的員工唔多,所以在繁忙時間幫襯需要比較長既時間去等待,不過呢個價位有咁樣既食物,值得下次番轉頭再幫襯👍🏻。

意式青醬雜菌扁意粉
忌廉餐湯