2024-09-26 0 瀏覽
今日我同朋友喺旺角行街,咁啱見到一間幾精緻嘅西餐廳,於是即刻決定去試吓。首先上嚟嘅係今日嘅餐湯——白汁忌廉蟹柳湯。呢碗湯味道濃郁,蟹肉嘅鮮甜同忌廉嘅香滑完,飲落味道都幾好跟住試咗白布烏冬配咖喱吉列豬扒。白布烏冬口感幾特別,咬落去彈牙又爽口,加上香濃嘅咖喱醬汁,咖喱吉列豬扒份量都好大,豬扒仲要係外脆內嫩!我哋仲叫咗紐西蘭穀飼肉眼,揀咗五分熟。牛排一上到嚟,真係大到驚人,肉質鮮嫩,牛味濃郁,厚度份量真係好足!無論直接撤離食食定加上燒汁,都好好味。最後仲點咗幾樣小食,芝士煙肉焗蠔味道濃郁,蠔肉鮮美,配上cheese真係好正!脆炸軟殼蟹外面酥脆,裡面肉質鮮嫩,仲要啖啖肉,成個食都唔會好油膩!焦糖燉蛋就係西餐經典嘅甜品,香滑又唔太甜,加上蛋味都幾濃,值得推介!