2023-08-12
放假幾日都入左屯門陪屋企人,今日陪母親大人去屯門新墟街市買餸,之後就去左雅都商場一樓go go mall food court食嘢。母親大人想食馬拉野,決定試下馬拉公公,由馬來西亞華橋主理,價錢實惠份量足,味道亦不錯👍🏻🌟横城黑醬千撈麵: 無骨海南雞+鮮蝦炸雲昋海南雞的肉質嫩滑,雞味濃郁、皮薄爽滑,主要食材由馬來西亞來貨,再配以橫城黑醬調味特等製的油麵,正宗檳城口味,香氣十足,好開胃。鮮蝦炸雲吞香酥非常,蝦肉滿滿,好味😋🌟檳城白咖喱麵(椰香)+豬頸肉+摻摻(油麵+米粉)啖啖肉,正!豬頸肉鬆軟多汁,魚肉片Q彈口感佳,味道清香,有別於坊間馬來西亞菜式。重要係份量好多,價錢十分優惠!🌟棈仔話梅冰+ 美祿味道好濃郁,清甜開胃,母親大人大讚好解渴。而美祿好香滑,入口濃香味重,唔會太甜,岩晒我。想不到雅都商場的food court都有CP值高的馬拉菜,有驚喜!
🌟横城黑醬千撈麵: 無骨海南雞+鮮蝦炸雲昋
🌟檳城白咖喱麵(椰香)+豬頸肉+摻摻(油麵+米粉)
🌟棈仔話梅冰+ 美祿