2022-01-07
男朋友話同事介紹一間位於花園街嘅酒吧,除咗可以飲兩杯仲供應意粉、扒餐,氣氛幾好價錢又唔貴,趁仲有得晚市堂食快啲嚟試左先🥲-🍝煙三文魚蟹肉龍蝦汁意粉 $94呢個意粉係好似車仔麵咁可以自選意粉、醬汁、材料,配左兩個餸都唔係好貴幾抵食~龍蝦汁比較少見,入口味道不錯,意粉都掛到汁唔會太乾👍🏻煙三文魚同蟹肉份量好慷慨,配上龍蝦汁我呢個自選偽海鮮意粉真心唔錯呢🤣-🥩炭燒美國頂級肉眼扒(14oz)$168百幾蚊就可以鋸到塊扒質素都唔差,叫左5成熟肉質夠淋無乜筋又唔韌,而且都幾厚切👍🏻-🐤水牛城雞翼 $88外脆內嫩大大隻,個汁調較得好好食❣️辣辣地之外仲食到甜甜酸酸,好惹味😋-🍸Kinder 繽紛樂 $88甜甜地嘅酒⋯原來係baileys~平時少飲酒嘅我覺得呢杯都唔錯,杯面仲放左粒燒過嘅棉花糖作點綴,幾岩女仔飲👧🏻-🍸Blue Diamond $82呢杯其實主要係荔枝mix青檸mix vodka,入口酒味唔係好重反而果汁味更突出,到後面先再慢慢滲少少酒味出嚟。相比kinder我覺得呢杯更易入口😳而且賣相吸睛打卡都好靚,不過就比想像中細杯好快飲曬⋯-總結:食物定價親民,環境暗暗地幾有情調,好適合同另一半/
🍝煙三文魚蟹肉龍蝦汁意粉 $94
🥩炭燒美國頂級肉眼扒(14oz)$168
🐤水牛城雞翼 $88
🍸Kinder 繽紛樂 $88
🍸Blue Diamond $82
總結:食物定價親民,環境暗暗地幾有情調,好適合同另一半/曖昧對象嚟摸下酒杯底增進感情❤️🔥