2022-11-08
餐廳地點方便,鄰近油麻地地鐵站,餐廳佈置簡約,燈光柔和舒適好有cafe嘅感覺。Lunch set跟是日餐湯及餐包,今日嘅餐湯係忌廉粟米湯,不算太濃也不會太稀,味道適中,餐包是暖暖的,並配上牛油,餐包鬆軟。香蒜欖油新鮮藍青口意大利粉$82焦糖朱古力+$14橄欖油炒意粉,拌有煎香嘅蒜片和洋蔥,令整個意粉充滿蒜香味,藍青口肉質嫩滑兼Juicy。跟餐免費跟一杯$34的飲品,我就補左差價order左凍焦糖朱古力,外貌極其討好,朱古力味濃,而且好奶滑creamy ,焦糖味道剛好。煙三文魚早餐$108(煙三文魚、薯餅、香腸、炒蛋、蜜瓜、沙律、牛角酥)朱古力奶昔+$24另外點左一個All day breakfast ,煙三文魚2大塊,味道剛好,不太咸,沙律菜已經拌有沙律醬,薯餅香脆,可以沾番茄醬吃減油膩感。炒蛋香滑,牛角酥鬆脆好吃,帶牛油味,最特別係配有蜜瓜,蜜瓜鮮甜好吃,好滿足。加$24,order左朱古力奶昔,即叫即造,有粒粒朱古力和碎冰,很好喝。————————————————Plato Cafe & Bistro 地址: 油麻地彌敦道483-485號2樓————————————————
香蒜欖油新鮮藍青口意大利粉$82
焦糖朱古力+$14
煙三文魚早餐$108
(煙三文魚、薯餅、香腸、炒蛋、蜜瓜、沙律、牛角酥)
朱古力奶昔+$24
————————————————