2024-04-24
Wow~我又揾間勁好食嘅泰國菜,係元朗嘅《公車泰國餐廳》,餐廳座位寬敞,播住泰文歌,乾淨衛生👍🏻💫蒜蓉包包裡嘅蒜蓉醬好香,麵包外酥內軟,一口咬落去,蒜香同麵包嘅口感好好😋💫冬蔭大頭蝦湯湯底濃郁鮮甜,大頭蝦🦐新鮮彈牙,每一口都飽滿海鮮嘅味道🌊令人流口水!飲湯嘅同時,彷彿喺泰國嘅海灘度🏄🏻♀️享受住海鮮嘅美味!🍲💫炒金邊粉金邊粉炒得香口,有幾隻鮮蝦🦐鮮甜彈牙,加埋泰式特製嘅醬汁,味道鮮美到爆!🍜💫原條燒魷魚魷魚🦑新鮮綿軟,燒得剛剛好,保留咗魷魚嘅鮮甜口感,再配上泰式特製嘅醬汁🌶️味道鮮美到爆!每一口都令我感受到魷魚嘅鮮味同燒烤嘅香氣🫦💫炭燒豬頸肉好出色‼️豬頸肉🐽經過炭燒,外層酥脆,內裡嫩滑多汁,味道香濃可口,每一口都好好食🔥💫炸蝦片炸得酥脆,份量仲好多,又大片,好食到停唔到🙊💫炸蝦餅外酥內軟🍤每一口都飽滿鮮嫩嘅蝦肉味道,令人好鍾意!係開胃小食或者配菜一流😻💫海鮮炒飯飯粒鬆散🍚每一口都有海鮮嘅鮮甜味道,配料豐富,令我回味無窮♻️呢道炒飯絕對係泰國🇹🇭菜中嘅經典之作
💫蒜蓉包
💫冬蔭大頭蝦湯
💫炒金邊粉
💫原條燒魷魚
💫炭燒豬頸肉
💫炸蝦片
炸得酥脆,份量仲好多,又大片,好食到停唔到🙊
💫炸蝦餅
💫海鮮炒飯