2020-10-08 227 瀏覽
最近有少少涼意,打邊爐🍲就最岩!兩個人想食多啲款又唔想周圍買洗一大餐,選任飲任食就最方便😄經過深水埗,記起朋友講過潮福都幾抵食,就去左食佢個海鮮火鍋套餐😋一坐低揀左飲咩先,呢度竟然有asahi同嘉士伯任飲,平時出面一定要on top加錢,當然要啤一啤佢🍻湯底實在太多選擇,最後選左椰子雞湯,估唔到都有半隻雞,唔係有雪味果種,唔錯!再黎岩岩炸好既脆皮乳鴿,好開心打邊爐都有乳鴿食😆之後到重點啦👏🏻係有六種海鮮嘅海鮮盤定食 (龍躉片,海蝦,桶蠔,鮑魚,大元貝同蟹),可能佢本身有自設既海鮮箱,海鮮款款都好新鮮,仲清洗得幾乾淨,鮑魚元貝都拆哂殼,食得方便又放心👍🏻個擺盤係有心思,可以打卡騙like🙈我地覺得只係呢個海鮮盤已經值回票價,特別桶蠔真係好巨型,有大半隻手掌咁大,連碗都放唔落🤣其他食物都有好多款,我最鍾意手打丸,好爽口,整體來講好高CP值!

再黎岩岩炸好既脆皮乳鴿,好開心打邊爐都有乳鴿食😆