2024-10-04
生日, 多謝朋友簡左間咁精緻既餐廳同我慶生多謝朋友簡左間咁精緻嘅餐廳同我慶生當佢帶我去到呢一條街嘅時候,成個感覺已經好浪漫 入到去佢哋嘅裝修都好精緻!而佢哋喺枱上面嘅擺設 d色都襯得好好 (有個放Menu嘅,我完全覺得贏晒 無影到相)又係揀好嘢食之後 好快就上餐包有三款選擇 牛角包 香草包 同脆片我第一款就食咗芝士脆脆 入口暖暖地好香脆嘅芝士味牛角包 口感鬆化好香嘅牛油味 好好食連我平時麻麻哋 既香草包 呢度都焗得好好食忍唔住佢問我要唔要多少少我哋要咗 (真係好食🤤)先有一杯以蕃茄牛油果再加魚子醬既前菜有啲似蕃茄濃湯嘅感 味道比較清新但係上面嘅魚子比較濃味 兩者配埋一齊有兩個唔同層次嘅口感Tataki紫菜包住啲牛上邊有清新嘅果肉牛肉質咁鬆軟再配上果肉 食落口,我覺得感覺比較清新龍蝦湯呢個好推介! 味道非常濃郁非常好飲黑松露意粉我嚟呢間餐廳最期待嘅其中一環!廚師會喺我哋面前燒好大嚿嘅芝士 之後再將意粉拎落去撈撈完後 會問我哋鍾唔鍾意食黑松露 如果鍾意嘅話佢會俾多啲我哋!而黑松露佢嘅味道唔係好濃 但係清清淡淡 好薄片有少少脆口意粉又好香嘅酒同埋好香濃既芝士味蜆肉意粉呢個我都覺得好出色!蜆肉
多謝朋友簡左間咁精緻嘅餐廳同我慶生
當佢帶我去到呢一條街嘅時候,成個感覺已經好浪漫 入到去佢哋嘅裝修都好精緻! 而佢哋喺枱上面嘅擺設 d色都襯得好好 (有個放Menu嘅,我完全覺得贏晒 無影到相) 又係揀好嘢食之後
好快就上餐包
有三款選擇 牛角包 香草包 同脆片
我第一款就食咗芝士脆脆 入口暖暖地
好香脆嘅芝士味
牛角包 口感鬆化好香嘅牛油味 好好食
連我平時麻麻哋 既香草包 呢度都焗得好好食
忍唔住佢問我要唔要多少少我哋要咗 (真係好食🤤) 先有一杯以蕃茄牛油果再加魚子醬既前菜
有啲似蕃茄濃湯嘅感 味道比較清新
但係上面嘅魚子比較濃味 兩者配埋一齊有兩個唔同層次嘅口感 Tataki
紫菜包住啲牛上邊有清新嘅果肉
牛肉質咁鬆軟
再配上果肉 食落口,我覺得感覺比較清新 龍蝦湯
呢個好推介! 味道非常濃郁
非常好飲 黑松露意粉
我嚟呢間餐廳最期待嘅其中一環!
廚師會喺我哋面前燒好大嚿嘅芝士 之後再將意粉拎落去撈
而黑松露佢嘅味道唔係好濃 但係清清淡淡 好薄片有少少脆口
意粉又好香嘅酒同埋好香濃既芝士味 蜆肉意粉
呢個我都覺得好出色!
蜆肉好新鮮 仲有好香嘅蒜味 澳洲嘅鱸魚外皮燒得脆脆
肉質嫩滑 都幾鮮味
個底度仲有塊意大利飯餅飯 又係好好食 最後簡左栗子Tiramisu作成餐飯嘅尾聲
味道唔太甜 質感細滑
入邊有好多栗子一粒粒