招聘中
$20,000
月薪 (面議)
最近鍾意左喺weekend食下午茶~講嘅只不過係下午茶時段先食嘢,就唔係食港女三層架下午茶🤣今次就去到中上環一間cafe 去食下午茶,因為聽聞佢地有相片打印咖啡😳🥗All Day Breakfast $128呢度嘅招牌原來係all day breakfast 😳成日覺得all day breakfast 間間Cafe都有,都應該係普通嘢~但係呢間真係整得特別豐富同埋好食🥰首先佢個牛角包切落去係有聲嘅,外皮唔會過硬,仲非常之酥脆😍然後炒蛋炒得非常嫩滑,係牛乳炒蛋~ 然後煙三文魚一啲都冇腥臭味,正常發揮~最鍾意就係食大啡菇,大啡菇煎得一啲都唔油,而且非常之Juicy🤤🍝明太子蟹肉意粉 $128明太子同埋蟹肉嗰個味好出~可能因為超多蟹肉絲,所以真係成個意粉都係充滿着蟹肉味😍 啲蟹肉係多到每條意粉都掛住幾條蟹肉絲,而嗰啲蟹肉絲完全唔係蟹柳嚟嘅~所以鍾意食蟹肉嘅話,就會感到好滿足🥰🍞櫻花蝦多士 $78呢個蝦多士真係即叫即整,所以食落去嘅時候係熱辣辣嘅~然後蝦肉都係非常之彈牙,一啲雪藏味,或者腥味都冇~ 加埋千島醬,真係超級match超級惹味!同埋佢個蝦多士絕對唔係炸嘅,而係煎嘅~所以唔會太油膩~

🥗All Day Breakfast $128
All  day  breakfast

🍝明太子蟹肉意粉 $128
明太子蟹肉意粉

🍞櫻花蝦多士 $78
櫻花蝦多士

呢個蝦多士真係即叫即整,所以食落去嘅時候係熱辣辣嘅~然後蝦肉都係非常之彈牙,一啲雪藏味,或者腥味都冇~ 加埋千島醬,真係超級match超級惹味!同埋佢個蝦多士絕對唔係炸嘅,而係煎嘅~所以唔會太油膩~ 雖然係煎嘅,但係都好香脆,而且個麵包面加咗啲牛油,令到舊多士更加香更加好味😍

🍵Matcha latte $44
Matcha  latte

☕️Mocha $44

之前會覺得呢啲可以印幅相出嚟嘅咖啡又貴又得個樣,唔太好飲~但呢間真係有驚喜🤩 唔單止價錢唔貴之外,佢係連latte都有得整呢一種拉花🥰我就整咗Anya同達米安😆 呢杯matcha latte真係不得了~抹茶味超香濃😍香濃到有回甘嘅味道,雖然有奶,但係每啖都feel到佢個抹茶味真係好Rich,好滿足~
Mocha嘅朱古力味,同埋咖啡味都算balance~口感都夠香滑,又唔會太苦澀☺️

Overall都覺得呢間cafe 質素好唔錯,而且啲餐具好靚,啲裝修都充滿着花花同少女心~
下午茶
All  day  breakfast