2019-05-23 107 瀏覽
話說自己喺中學嘅時代好鍾意食沙爹王,尤其是係白咖喱豬扒飯。由於屋企人畀咗張優惠券比我,所以今日就做一個精明嘅師奶仔,去沙嗲王睇下水準有冇退步到先。一打開menu,都係set lunch,大家留意返祇有星期一至五有set lunch。星期六日係冇嘅。雖然初頭我好想點白咖喱豬扒飯,但突然間見到有個香茅豬扒粒飯,仲要係平咗啲添,所以就一於試新嘢。老實講,佢做得優惠嘅飯,對佢嘅賣相都冇任何嘅幻想,朱扒嘅分量點都及唔上白咖喱豬扒飯嘅豬扒個喇,不過豬扒依然係鬆軟嘅。醬汁方面佢用咗黃咖哩,味道係唔差嘅。溏心蛋都沒有欺場,蛋黃好幼滑creamy。凍奶茶就一般喇,冇茶餐廳咁重嘅茶味,不過整體嚟講都香滑嘅。總結就係優惠嘅飯不過不失啦,下次都係食返招牌菜會比較好。

凍奶茶就一般喇,冇茶餐廳咁重嘅茶味,不過整體嚟講都香滑嘅。

總結就係優惠嘅飯不過不失啦,下次都係食返招牌菜會比較好。