2018-04-19
今晚真係一次過滿足晒我三個願望:雞煲,海鮮鍋同刺身「吃到飽」!首先一坐低,侍應哥哥已經奉上一個象拔蚌刺身,佢話呢個係慶祝倫哥三週年送既!雖然係送,但食落好鮮甜好新鮮!正!之後佢送上個生果拼盤連生果醋,感覺好清新,淸左之前刺身嘅味蕾。望吓牆上嘅poster先發現原來呢個水果有名堂,叫「風山水起」,介紹佢係飯前吃水果配果醋的好處,幫助消化!再上嘅係一個蠔汁鮑魚炆冬菇,好入味。終於到主菜啦,侍應哥哥好細心教我地,雞煲要每隔兩分鐘炒一次,共炒四次,就可保持雞既鮮嫩。之後到一半再加埋牛柏葉豬皮同魷魚,d料就會夠晒入味架啦!中間待應哥哥一路幫我地炒,我地一路聼到煲裡面傳黎既支支咋咋聲,好過癮。每次開爐嗰陣雞煲味湧出嚟,香到好想即刻夾!失體死人!hehe! 魷魚加埋d雞汁真係爽口彈牙,d雞仲可以免費任加!問你死未?!食完雞煲仲有個海鮮拼盤!海鮮拼盤有BB象拔蚌,貴妃蚌,龍躉片,脆肉魭,魷魚片,生蠔,蟹,大花甲同蜆肉。大中細蜆全部一家人齊齊係哂度!仲要加埋我最愛既牛頸脊一大盤!我呢個牛魔王極力推介,個牛好鬆軟好有牛味!完全估佢唔到!配埋個時令水果鍋,好特別! 個湯底好清唔油膩,唔使點豉油醬汁都已經好好
首先一坐低,侍應哥哥已經奉上一個象拔蚌刺身,
再上嘅係一個蠔汁鮑魚炆冬菇,好入味。
食完雞煲仲有個海鮮拼盤!海鮮拼盤有BB象拔蚌,貴妃蚌,龍躉片,脆肉魭,魷魚片,生蠔,蟹,大花甲同蜆肉。大中細蜆全部一家人齊齊係哂度!仲要加埋我最愛既牛頸脊一大盤!我呢個牛魔王極力推介,個牛好鬆軟好有牛味!完全估佢唔到!配埋個時令水果鍋,好特別! 個湯底好清唔油膩,唔使點豉油醬汁都已經好好味!湯裡面仲有士多啤梨木瓜西瓜同粟米!好得意!
除此之外,仲肉即炸魚皮同響鈴,芝士腸蟹柳午餐肉韭菜雲吞鮮蝦雲吞水餃芝士丸墨魚滑蝦滑芝士年糕魚蛋蔬菜拼盤,等等!多到數唔晒!墨魚滑裡面真係有啖啖墨魚肉!我第一次食到呢隻層次咁豐富嘅墨魚滑囉!
最後食到飽飽,甜美嘅侍應姐姐仲要送埋一個甜品俾我哋食,真係肥兩磅都抵啊!
買單兩個人先係六百幾,又有專人服侍,又有人教你點煑!啲海鮮又新鮮!啲牛肉又正!真係冇諗過有咁髙質素嘅任食火鍋放題!
一定要吹雞同朋友再黎!