2021-04-26
戚風蛋糕每日新鮮出爐 限量發售 總共有9種口味 除左切件可以原個買▫️黑芝麻⚫️ ↬採用左青島芝麻碎 蛋糕混入左黑白芝麻粒 增加口感 每啖都好香芝麻味▫️抺茶🟢 ↬ 宇治丸久小山園5級抹茶粉-龍膽 一入口就好香抹茶味 微甘▫️焙茶🟤 ↬呢個口味係新出 用左丸久小山園既A級焙茶 岩岩擺入口真係有啲朱古力味 食食下就有焙茶味 🐰最鐘意呢個口味▫️伯爵茶🟠↬選用英國Twining伯爵茶 食落去會咬到一粒粒既伯爵茶碎 濃度岩岩好 夠清新▫️柚子🟡↬蛋糕加入左一粒粒柚子 食落去好fresh▫️香蕉🍌↬呢個好似係店舖招牌 但味道食落同普通香蕉蛋糕冇咩分別ᐠ ♥︎ ᐟ蛋糕質素真係幾好 鬆軟得黎夠濕潤 唔甜 又夠濃 一次食哂4件都唔會覺得膩 唯獨摸上手有小小油 仲有咖啡 原味 朱古力味 🐰最愛茶味 除左元朗主店 係銅鑼灣 旺角同美孚仲有自取點 有機會要試埋其他口味(ㅅ´ ˘ `)
▫️黑芝麻⚫️
黑芝麻