2021-11-02 81 瀏覽
朋友成日介紹呢間蛋糕店,話係用左北海道3.6牛乳製作,講到好好味,咁岩同媽咪係附近食飯,就順便過左去買黎試下.門口有牌列出蛋糕出爐時間,總共有6款口味.同埋有好多凍撻同熱撻.有得堂食亦有得外賣,大部份人都係外賣,我去果陣都有好多人排隊,等左一陣.呢到既蛋糕同撻每日新鮮即整,個開放式廚房見到有人整緊撻.呢到啲蛋糕都幾平又大個,我地揀左特濃朱古力味牛乳蛋糕.食落軟綿綿,好鬆軟,入邊有流心既朱古力!我第2日當早餐食,擺入焗爐焗一陣,焗番熱佢又有返流心,正!玫瑰伯爵芝士撻呢個有伯爵茶香同淡淡既玫瑰花香,忌廉好幼滑,甜而不膩,個底係,芝士帶少少鹹香味廣島檸檬撻檸檬酸酸甜甜既味道,食落好清新,批底香脆又好味沖繩紫薯撻我不嬲都係紫薯控,所以一定要試呢個,紫薯有淡淡既甜味,口感軟滑

呢到既蛋糕同撻每日新鮮即整,個開放式廚房見到有人整緊撻.

呢到啲蛋糕都幾平又大個,我地揀左特濃朱古力味牛乳蛋糕.

玫瑰伯爵芝士撻

廣島檸檬撻
檸檬酸酸甜甜既味道,食落好清新,批底香脆又好味

沖繩紫薯撻