2021-08-06 140 瀏覽
今日出開銅鑼灣買完嘢就行到大坑覓食,對大坑嘅感覺係旺中帶靜,唔會太繁華好舒服。行到餐廳門口睇完餐牌啱心水就入去試試,每枱都放有蠟燭,好有情調👍🏻.Fresh Fig Salad ($168)份量偏大,配料唔算多但醬汁味道調配適宜,加上有無花果、藍莓等生果,亦有芝士片鋪在面上,令人很開胃.1/4西班牙式燒乳豬($288)兩個人分享四份一隻已經很足夠,乳豬皮燒得香脆,有油香而不膩,肉質淋身,算入味,再沾上醬汁令味道再豐富些.虎蝦天使麵($198)麵量較多可能要兩個人才食得完,虎蝦肉爽口鮮甜,而意粉蒜香味出色,整體來講呢個份量好抵食!.Cranberry Juice ($38)蔓越莓果味濃,酸酸甜甜,好適合依家夏天解暑👍🏻.朱古力幕絲($88)好高質嘅甜品,朱古力味十分香濃,用咗黑朱古力去整所以唔會太過甜,幕絲好滑身,加上有杏仁片增加口感同雪糕伴隨,食到好滿足,好值得試👍🏻👍🏻

Fresh Fig Salad ($168)

1/4西班牙式燒乳豬($288)

虎蝦天使麵($198)

Cranberry Juice ($38)
蔓越莓果味濃,酸酸甜甜,好適合依家夏天解暑👍🏻

朱古力幕絲($88)