2023-07-06 46 瀏覽
喺繁囂嘅女人街,隱藏住一間悠閒cafe🍽️之前其實經過過一次,比門口搶眼嘅<窮>霓虹燈吸引到,近啲睇原來寫住窮撚賣咖啡😂所以我都要以窮撚嘅身份去幫襯下。店舖有兩層,裝修設計都幾有心思,而且食物選擇都好多啊👍🏻點咗兩份主食+兩杯飲品🥤<煙三文魚•松葉蟹肉•明太籽•貓耳粉>好match嘅配搭 可以分明食到蟹肉同明太籽嘅味道👅而且加咗蟹籽仲更加提鮮呢🦀貓耳粉細細粒 有咬口 幾鐘意呢個口感<慢煮牛面頰•港式沙嗲汁煎腸粉>估唔到喺cafe都食到港式風味🤩牛面頰好軟稔 煎腸粉都處理得好好 唔會煮到軟爛 而沙嗲汁好有驚喜 加咗花生特別香🥜辣味亦突出飲品方面,我點咗<士多啤梨奶昔>,好香濃嘅士多啤梨味🍓係新鮮嗰種,唔係假味😂質地仲好滑。朋友話佢嗰杯<濃爆72%Real朱古力鮮奶>都好對味,濃得來唔會太甜🍫
店舖有兩層,裝修設計都幾有心思,而且食物選擇都好多啊👍🏻

點咗兩份主食+兩杯飲品🥤
<煙三文魚•松葉蟹肉•明太籽•貓耳粉>