2022-06-08
前排趁住過尖沙咀行街,去咗食好耐都無食嘅地中海菜😋 揀呢間餐廳係貪佢有brunch set食,同埋環境幾chill下,可以喺鬧市中坐低慢慢嘆😎🌟 Holiday brunch set $230一個brunch set包咗兩個starters,一個main course同一個甜品,我同男友都好餓,嗌咗一人一個set😗 ✨ 希臘沙律本身唔係好鍾意食沙律嘅我偏偏有幾鍾意食佢個希臘沙律🤪 貪佢無黑醋汁,又有啲無花果同蕃茄仔,好清新好fresh,幾鍾意☺️✨ 西班牙多士佢呢個多士分別有兩款,一款係哈羅米芝士,另一款係三文魚,哈羅米芝士都係第一次試,原來係羊奶芝士,但一啲都唔羶,配埋清新嘅醬汁幾唔錯😋 而三文魚嗰款就正常發揮。✨ 柚子吞拿魚切片吞拿魚肉質幾嫩滑,熟度剛好,而且每塊都係厚切,口感非常之好,配上酸酸甜甜嘅柚子醬同無花果一齊食,非常之夾,好食😆✨ 蘑菇湯另外,佢個蘑菇湯係由個大水壺度倒出嚟嘅,熱辣辣🤪 蘑菇蓉呈細粒狀,成個湯飲落幾有口感,唔錯!到咗重頭戲主菜啦🤤 見網上好多人揀咗呢個,我都跟吓先。上到嚟隻大頭蝦真係勁大隻!橫跨咗成個飯,店員仲會喺我哋面期點火燒一燒佢😳 大頭蝦勁多蝦膏,肉質
🌟 Holiday brunch set $230
✨ 希臘沙律
✨ 西班牙多士
✨ 柚子吞拿魚切片
✨ 蘑菇湯
總括而言,呢個brunch set性價比都唔錯,人均$200幾,我哋兩個總共試咗佢四款前菜同兩款主菜,勁飽🤤 如果個set配埋嘢飲就更完美啦!