2021-04-14
☕️️ Cafe for chilling — White House 白屋子✨ 鬧市中嘅花花世界🌸#90cp銅鑼灣篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖完全冇諗過銅鑼灣樓上都有呢類型嘅Cafe🙌🏻😛 店內嘅裝潢非常靚 有唔少花花牆可以俾大家打卡 啱晒鍾意影相嘅你嚟同朋友chill下😌 收到佢哋嘅邀請就上去試下啦!!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 二重奏忌廉煙肉貓耳朵 $118一擺上台已經聞到好香嘅芝士味🤤 芝士味都非常濃郁 而且仲有拉絲效果🧀 我亦都係第一次試呢個貓耳朵 感覺都幾特別 其實食落同意式雲吞差唔多 不過佢係厚身得嚟冇涵嘅🤔 但係佢配搭啲芝士, 煙肉同埋厚厚嘅蘑菇一齊食 感覺都唔錯😌 強烈建議趁熱食!!😎🔸 龍蝦先生遊花園 $298可能期望太大呢個反而有啲失望🤢 佢嘅擺盤係好吸引嘅 有半隻龍蝦🦞 仲用咗蛋網包住意粉 呢個都真係幾考功夫 值得一讚🤩 不過食落去佢嘅味道相對較清淡 而且佢嘅龍蝦肉都唔算多 可能有少少overcook 添🙈 所以整體都
#90cp銅鑼灣篇 #90cpCafe篇
➖➖➖➖➖
美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️~⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)
✨ 二重奏忌廉煙肉貓耳朵 $118
🔸 龍蝦先生遊花園 $298
可能期望太大呢個反而有啲失望🤢 佢嘅擺盤係好吸引嘅 有半隻龍蝦🦞 仲用咗蛋網包住意粉 呢個都真係幾考功夫 值得一讚🤩 不過食落去佢嘅味道相對較清淡 而且佢嘅龍蝦肉都唔算多 可能有少少overcook 添🙈 所以整體都係比較失望 相比之下貓耳朵比較出色🤭
🔸 蝶豆花綠茶 $45
一嚟到當然影相先啦😎 佢杯嘢飲有漸變嘅效果 望落好有層次都真係幾靚😌 飲落就清清甜甜 都幾清新🙌🏻
✨ White House Cookie Cup $69
壓軸出場就係呢一個咁靚仔嘅cookie cup😍 咁啱呢一期用復活節做主題 杯身有復活蛋同埋兔仔做點綴 真係幾靚🥰 而且佢嘅杯其實都係由曲奇整成 完全係可以食埋隻杯🤣 正宗睇得又食得!
💰Total: $530
✅ 店內真係有好多位置俾你打卡影相📸 而且佢嘅食物本身都已經係一個打卡嘅賣點😏 如果你想同朋友嚟影吓相食下野都的確係唔錯嘅選擇!!
❌ 個人覺得佢嘅食物質素絕對有進步嘅空間🙈
💡溫馨提示💡如果大家唔知叫乜好 不妨都可以問吓店員 佢都好helpful 架🤣 不過大家可能都要留意番店內嘅人手比較少 人多嘅時候可能大家要耐心等一等😛
➖➖➖➖➖
📍 白房子 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心15樓1501室