2022-09-27 50 瀏覽
平凡下午同朋友去一個下午茶~Laffee Coffee 係一間位於紅磡鬧市中舒適平靜的咖啡店,我地坐係入面飲杯飲品,食下甜品,望吓窗外發呆咁過咗呢個休閒下午真係好舒服~我哋叫咗一個小食一個甜食和2杯飲品,小食係蟹肉牛油果香芒他他,甜品係焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫,我哋仲叫咗熱朱古力同埋青檸梳打~ 焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫的份量很大,建議兩人一齊食,香濃嘅朱古力雪糕,脆脆嘅焦糖香蕉,仲有主角-大大件既窩夫,真係食到好飽份量好足!小食蟹肉牛油果香芒他他既芒果好香甜,蟹肉充足,牛油果幼滑,加上入面有少少洋蔥,係一個清新爽口嘅小食!我哋飲咗熱朱古力~ 香濃嘅熱朱古力配埋拉花真係好靚!精緻清新青檸梳打~ 外邊有很多店的青檸梳打都冇咩味道,但依間Cafe 既青檸梳打係酸酸既梳打,好清新

我哋飲咗熱朱古力~ 香濃嘅熱朱古力配埋拉花真係好靚!