2017-05-09
幾個月之前已經聽聞過大坑有間MODERN 的茶室叫jrink, 已經好想去拜訪一下本人鐘意喝茶, 唔鐘意咖啡, 因為啡比較燥飲完好唔舒服, 奈何香港周圍都係coffee shop, 要飲茶就要去酒樓jrink 就好似coffee shop 咁但就係飲茶, 第一次聽已經心心眼, 隨即follow 佢ig, 好期待有時間親自去一次終於去左試, 見到門口有free sample, 有D 遊客經過都會飲下但我梗係唔試SAMPLE 啦直接入去雖然係假期, 點幾鐘去到都無咩人, 搵個位坐低先個環境好舒服, 成幅牆都放滿茶罐實在有太多選擇都唔知揀咩好佢有個櫃係放滿左小小既樽仔裝住唔同既茶可以聞下揀下你想飲咩我最後揀左ROSE 同男朋友SHARE 再叫左個APPLE CRUMBLE CHEESECAKE (咁岩仲有海鹽焦糖粒粒送<----超好味)另外仲有個CORNER 你可以自己溝茶今次試左 ROOBIE + ROSEBUD + OSMANTHUS 仲有好多好多, 店員好有耐性同好NICE幫我同介紹D材料我無聽錯既話好似係1蚊1g 大約仲有label 俾你寫返你隻專屬茶名同conbinatio
但我梗係唔試SAMPLE 啦直接入去
雖然係假期, 點幾鐘去到都無咩人, 搵個位坐低先 個環境好舒服, 成幅牆都放滿茶罐
實在有太多選擇都唔知揀咩好
佢有個櫃係放滿左小小既樽仔裝住唔同既茶可以聞下揀下你想飲咩
仲有好多好多, 店員好有耐性同好NICE幫我同介紹D材料
我無聽錯既話好似係1蚊1g 大約
仲有label 俾你寫返你隻專屬茶名同conbination
掛住整中間都無影到相
我會再黎架!!!!!!