2013-10-06
2009 瀏覽
週日既銅鑼灣人聲鼎沸,同朋友嘻哈完一輪之後想搵個地方靜靜地hea 下時間,就諗起呢間寶富大樓既樓上cafe (之前系附近剪髮時發現呢度,一直都想試)cafe 系一幢舊式大廈既2樓,(無知既小弟表示對大廈入面既舊式電梯非常好奇)cafe 吾算大,滿座大約只能容納30人。裝潢以暖色系為主,燈光偏黃,俾人一種柔和舒服既感覺。窗景兩旁都系比較舊式既6層建築,好配合室內環境(美中不足系向下一望都系d 韓國新潮手袋,note 2 手機套)一個人點左份蕃茄大蝦天使麵$48,凍檸茶;檸茶正常無咩特別;蕃茄蝦麵比一般開party 既cafe 好味,麵唔會太濕,大蝦吾會有好大陣雪蝦味,茄味淡左少少(小弟食野比較濃味,一般人應該覺得岩岩好),總括來講以一間cafe 來講味道相當唔錯對食環境多過食味道既朋友更加值得一試!!
題外話/補充資料:
吾知系好定吾好,一間人比較少既cafe 俾小弟享受到寧靜既一個下午,不過中途俾幾個來開party 既朋友打擾左呢種寧靜一陣
p.s. 如果有朋友有d 岩一個人坐下又比較寧靜少人既cafe 一定要介紹俾細佬我Orz