2022-12-10
<Creo by Brentwood> 📍堅尼地城遊走於堅尼地,又唔知食乜好 🤔 見到一間充滿活力嘅coffee shop,眼睛比餐牌上嘅海鮮脆麵吸引住 👀 一於就試試佢。Seafood Crispy Angel Hair Pasta with Tomato Sauce ($118) — 意粉新食感 😍 天使麵炸到脆卜卜再淋上熱辣辣嘅番茄Hot sauce,好惹味!食感好得意 🤭 估唔到肉絲炒麵可以有呢種演變。不過一整個脆麵其實都幾熱氣,建議餐廳抄足啲,麵餅做到外脆內軟感覺更好 🥴食熱氣野就配啲清爽啲嘅飲品,要左支走佬士多啤梨大杯茶,發酵茶有種有氣士多啤梨乳酸菌味道,飲落幾清爽 ☺️ 巧C服~ 餐廳以玻璃門面設計提升整個空間感,坐位闊落,適合朋友聚會或者一丁友Hea時間。牆身有一大幅手繪壁畫,加上燈飾同裝飾,環境感覺Cozy 💛💙💛💙💛