2022-08-14 36 瀏覽
佐敦附近cafe林立,今晚因為太大雨,所以嚟左呢間一岀地鐵站行1分鐘就到嘅cafe。打開玻璃門,就聞到撲鼻而來嘅咖啡香,是剛剛新鮮沖煮那種。隨著玻璃門關上,感受到店內嘅寧靜悠閑,同外面急促嘈吵嘅彌敦道截然不同。呢到食物方便由主食、小食、沙律到甜品,飲品方面有咖啡、手沖、茶、cocktail到milkshake,作為一間主打西日式cafe嚟講都有唔少選擇。我地叫咗晚市二人套餐,包咗兩份主菜,一份玉子燒早餐、一份意粉,甜品方面我哋升級咗做海妖提拉米蘇玉子燒早餐份量足夠,沙律菜新鮮,薯餠有驚喜虎蝦球蝴蝶粉水準之內,冇特別驚喜凍/熱 choco coffee朱古力味濃郁,同咖啡果balance得好好。係拉花化左少少,美中不足。海妖提拉米蘇店員好細心,見我哋食完主菜主動問我哋要唔要上甜品,加分。店員即場製作面層嘅cream,好好食。下次再嚟,一定要試試佢地個hand drip。

玉子燒早餐
份量足夠,沙律菜新鮮,薯餠有驚喜

虎蝦球蝴蝶粉
水準之內,冇特別驚喜

凍/熱 choco coffee
朱古力味濃郁,同咖啡果balance得好好。
係拉花化左少少,美中不足。

海妖提拉米蘇

下次再嚟,一定要試試佢地個hand drip。