2021-10-11
又打到嚟啦!又一個風球呀!趁學校假期即刻同呀囡出去嘆個afternoon tea 先。路經荃灣Pokka Café ,見到新推出的二人下午茶,呀囡話「嘩!個架好高級咁呀!gogogo 」😂悠閒二人下午茶,共十款食物及兩杯飲品,$268,食咗先講❗️🌸松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律蟹肉鮮甜,番茄沙律酸甜適中,好開胃。🌸黑毛豬火腿配蜜瓜蜜瓜配黑毛豬火腿,味道好夾。🌸鵝肝醬多士鵝肝味濃配多士剛好中和番。🌸日式芝麻雞翼芝麻雞翼,外脆內軟,唔油膩。🌸迷你雞肉漢堡牛角包牛角包鬆軟,配上車厘茄、沙律菜及雞肉漢堡,成個食晒都唔覺滯。🌸日式紅豆綠茶慕斯綠茶慕斯配上粒粒紅豆。🌸士多啤梨慕斯牛奶布甸牛奶布甸香甜,配上酸酸甜甜士多啤梨。🌸鮮果吉士撻一口一口的鬆脆。🌸日式焦糖拖肥芝士卷超級大的一個卷,焦糖加上拖肥本身以為會好甜,但原來三種味會夾埋一齊,加上蛋卷好滑,食多幾啖都唔膩。🌸甜蜜馬卡龍 一口馬卡龍分別係檸檬同朱古力味。🌸餐飲,我哋揀咗 ☕️金時姜檸檬柚子蜜 & 荔枝梳打🍹咁多款食物,我哋最鍾意係個 #日式芝麻雞翼 😂😂😂呀囡仲話要啜埋啲骨😂😂😂
又打到嚟啦!又一個風球呀!
🌸松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律
蟹肉鮮甜,番茄沙律酸甜適中,好開胃。
🌸黑毛豬火腿配蜜瓜
蜜瓜配黑毛豬火腿,味道好夾。
🌸鵝肝醬多士
鵝肝味濃配多士剛好中和番。
🌸日式芝麻雞翼
芝麻雞翼,外脆內軟,唔油膩。
🌸迷你雞肉漢堡牛角包
🌸日式紅豆綠茶慕斯
綠茶慕斯配上粒粒紅豆。
🌸士多啤梨慕斯牛奶布甸
牛奶布甸香甜,配上酸酸甜甜士多啤梨。
🌸鮮果吉士撻
一口一口的鬆脆。
🌸日式焦糖拖肥芝士卷
🌸甜蜜馬卡龍
一口馬卡龍分別係檸檬同朱古力味。
🌸餐飲,我哋揀咗 ☕️金時姜檸檬柚子蜜 & 荔枝梳打🍹