2022-07-14
難得補假,就搵埋老公嚟土瓜灣朝聖。鍾意打卡影相就一定要嚟過下癮!講到野食啦喎,我哋人少少叫咗幾樣嚟食。介紹下先:第一款就係脆爆華田西多士平時食嚟食去都係奶醬、花生醬,呢度特別採用阿華田口味,再加埋脆卜卜嘅阿華田脆脆,口感豐富!下次再嚟,都一定要再 Encore!第二款獨特秘製 - 「豉油皇雞翼」未食過呢款秘製嘅豉油皇雞翼,就唔好話自己嚟過嘉樂冰廳 (HAHA Emoji) 據聞係沿用有秘方豉油汁,配上啖啖肉嫩滑雞翼,好有以前讀書時代嘅味道呀!第三款菠蘿油呀姐姐話菠蘿油新鮮出爐,熱辣辣一定要試!香香噴嘅菠蘿皮加上大大磚牛油,呢個組合簡直冇得彈。最衰冇叫返杯紅豆冰,如果唔係就爽皮!第四款牛油皮蛋撻相比起酥皮蛋撻,我自已就最鍾意食牛油皮蛋撻啦,一啖食落口,香脆曲奇皮同甜甜的蛋香互相輝映,難怪每檯客人都會最少嗌一件!第五款鹹牛肉滑蛋治我個人唔食牛,老公就一個人食晒!佢話咁多款最Buy呢款!滑蛋充滿蛋香,加上剛剛煎好嘅鹹牛肉,淨係睇見都令人食指大動!足足有起碼5寸厚,一啖咬落去,肉汁四射。老公表示:媽呀!好正呀!
第一款就係脆爆華田西多士
第二款獨特秘製 - 「豉油皇雞翼」
第三款菠蘿油
第四款牛油皮蛋撻