2017-07-24
係旺角周街都係餐廳嘅激烈競爭環境下,竟然意外發掘一間舒服嘅珈琲店其實我係俾門口嘅擺設吸引而知道係間珈琲店,大至牆上嘅裝飾,小至枱上嘅擺設,都可以睇到店主嘅用心凱薩沙律 (跟餐加$20)足料!足料!足料!重要嘅嘢要講3次!唔講以為我係散叫左正價嘅凱薩沙律份量滿分!新鮮度滿分!沙律菜新鮮爽脆+香脆面包粒同煙肉碎配上芝士粉,真係好好味特式雞翼 (跟餐加$25)有辣有唔辣,最後揀左辣味。雞翼辣得好惹味,略嫌中間唔夠入味。牛油果忌廉汁扒大蝦意粉 $108牛油果控表示大推大蝦有4隻,肉質彈牙!意粉麵質煮到剛剛好!牛油果忌廉汁係靈魂精髓食落好CREAMMY又帶啲淡淡嘅牛油果香味。第一次發現牛油果同意粉咁夾嫁就算凍左都依然咁好味!必食!!卡邦尼意粉 $88最常見嘅卡邦尼意粉要煮得好食並唔容易。依個係我食過最濃芝士味嘅卡邦尼意粉一上枱已經聞到好香芝士味。食落好重芝士味好CREAMMY,又唔會太膩我發覺依間珈琲店嘅意粉都好好味,而且凍左都好好味嫁。LATTE $26 (跟餐減$10)拉花好靚好有心機略嫌咖啡味淡,重奶味。藍莓芝士蛋糕 (跟餐加$25)我最鐘意嘅藍莓芝士蛋糕呀藍莓醬酸酸甜甜,芝士蛋糕口感好濃
凱薩沙律 (跟餐加$20)
足料!足料!足料!重要嘅嘢要講3次!
唔講以為我係散叫左正價嘅凱薩沙律
凱薩沙律(小)
特式雞翼 (跟餐加$25)
有辣有唔辣,最後揀左辣味。
雞翼辣得好惹味,略嫌中間唔夠入味。
特式雞翼(辣)
牛油果忌廉汁扒大蝦意粉 $108
牛油果控表示大推
大蝦有4隻,肉質彈牙!意粉麵質煮到剛剛好!
牛油果忌廉汁扒大蝦意粉
卡邦尼意粉 $88
卡邦尼意粉
LATTE $26 (跟餐減$10)
拉花好靚好有心機略嫌咖啡味淡,重奶味。
LATTE
藍莓芝士蛋糕 (跟餐加$25)
我最鐘意嘅藍莓芝士蛋糕呀藍莓醬酸酸甜甜,芝士蛋糕口感好濃郁好JAM口,伴碟嘅生果好甜,擺盤好有心機
藍莓芝士蛋糕
#服務態度超好,好留心客人有咩需要而主動提供服務,激讚
#餐廳環境同燈光都令人好舒服,離開餐廳之前都唔算多人,真心推介
今晚美中不足嘅地方係食唔到脆炸牛油果蕃薯,下次要再黎食呀