2018-06-27
尖沙咀好多餐廳都限時90分鐘,唔係就一係好貴,一係好嘈。一次無意中搵到呢間餐廳,舒適任坐,一定要大力推介。餐廳光猛簡潔,有柔和音樂,講嘢都會斯文啲冷熱水,餐具自助,環境令人放鬆~唔好以為食素會好悶,只要配搭一下就會有驚喜。今次叫咗紅菜頭藜麥天貝沙律($98)。份量比較少,紅菜頭清甜,有藜麥墊底,天貝烤過好香口。我第一次食天貝,原來天貝係印尼食物,用黃豆同天貝菌發酵做成。簡單黎講就係黃豆餅,口感似豆腐乾。跟住食蕃茄醬燴素丸($68)。原來係蓮藕蓉丸子,咬落爽口,配埋蕃茄醬藜麥同茄子真係好好味~味噌野菌意大利麵($118)。意粉清新彈牙,充滿菇菌味。自家製日式咖喱飯($98)。咖喱味唔重,叫南瓜汁飯比較貼切。配有秋葵茄子元貝南瓜,甜甜地好fresh。南瓜燴飯($98)。啖啖都有南瓜香,杰身醬汁好味到令我想lam碟飯面仲有兩塊脆脆蓮藕片。總結係,無論係情侶閏蜜,想搵個靜靜地嘅地方清清地食一餐,隨然就啱曬你喇~
餐廳光猛簡潔,有柔和音樂,講嘢都會斯文啲
冷熱水,餐具自助,環境令人放鬆~
唔好以為食素會好悶,只要配搭一下就會有驚喜。
味噌野菌意大利麵($118)。意粉清新彈牙,充滿菇菌味。