2009-01-24 15 瀏覽
年二八的晚餐選擇我跟我一位認識了20年的朋友約定到cwb食晚飯,行下年宵. 原本我準備及記下到一間樓上café在dinner的, 但我到cwb時才發現唔見了張memo紙!! 去不成便找其他食肆好了!我約了朋友7:30集合, 早到的我先在附近行下, 看到<風月堂> 三個字, 都幾好喎, 順便先攞定位.. 嘩!要等成60張先到!! . 算了吧!! 繼續行下怡和街等.. 8:00pm左右我們集合後, 返過去風月堂踫踫運氣… 掂!仲有6張枱便到..就試給<風>一次機會吧.好開飯環境真不錯. 雪白的格調, 溫暖的白燈光. 落地玻璃的咭座 , 真係要坐多陣!服務員都幾有禮貌及笑容. 又唔會趕客人早d交枱. 同朋友傾野一流.我們兩個男生都比較細食, 選了三度菜式. 其他馳名甜品, coffee 都無試到… maybe 下回再試 野菌腸片奄列飯 西餐飪法的一個飯, 有好多有益的野菌,酸酸地的汁料都幾開胃, 最特別在个蛋奄列, 初時還以為好似新x記早餐的做法. ..哈. 總之都幾好.唔會食到你第一度菜便飽到食唔到其他菜式.芝士煙肉焗青蠔正! 值得推介給所
年二八的晚餐選擇

好開飯

野菌腸片奄列飯

芝士煙肉焗青蠔

正! 值得推介給所有朋友仔 . 三個菜入面最滿意的一個菜式! 香味濃郁的芝士與不太鹹口的煙肉仲有薯容襯底.. 肥大的青蠔都算新鮮, 我們都感覺唔到腥味! 話咁快一淡一口地將碟上6只青蠔放曬落各人肚子裏..仲有d唔夠喉之感.

日式野菜薄餅

賣相精緻, 簿餅是用簿批上面灑滿野菜條蓋著, 味道較上2度菜清新, 淡口. 如果加點辣椒汁好想會幾正..

新年關係, 結脹時仲有利是封送.. 算是bonus小禮物
p.s. 上網check返. 原來可以在官方網頁列印coupon 作 10%off.. oh.點解我咁遲先搵到

新年快樂. 食得是褔

野菌腸片奄列飯