2022-09-25 1232 瀏覽
🌃 餐廳位於 荔枝角d2 Place , 主打西式菜式, 餐廳設計以花園為主調, 餐廳有不少綠色仿植物嘅佈置, 牆上有大型花草壁紙, 感覺身處在一個小叢林中共享美食, 空間感寬敞 ,座位坐得舒適寫意, 係一個暫時脫離鬧市,舒緩壓力嘅好地方。.🥑🌮 墨西哥玉米脆片💲 68👉 呢一個擺盤非常之靚, 好適合打卡, 多層嘅墨西哥玉米脆片 鋪上不少酸瓜洋蔥, 旁邊有牛油果醬及酸忌廉點綴, 食落十分香口惹味, 係一個唔錯嘅伴酒小食。.🍕 夏威夷薄餅💲 158👉 pizza係手工薄餅皮, 餅底薄脆香口, 材料有唔少火腿絲同埋菠蘿, 仲有不少芝士可以拉絲。.🍝 卡邦尼意粉💲 148👉 卡邦尼意粉幾有驚喜, 芝士奶香味濃郁, 另外感覺加了不少蛋黃汁 , 醬汁偏黃,煙肉條煎得幾香口, 充滿鹹香味, 意粉彈牙。. 🍰🍦 香蕉班戟配朱古力雪糕💲 78👉 甜品份量不少, 仲有兩隻蝴蝶威化餅於作為裝飾, 用嚟打卡不錯, 班戟內裏非常足料, 有不少香蕉片, 同埋忌廉, 熱嘅班戟皮配搭凍嘅朱古力 雪糕同埋忌廉, 有一種冰火交融感覺。.👉 最後通粉叫了一杯碟豆花特飲🍹同埋白桃乳酸🍹, 兩款賣相都非常適合打卡, 有一個

🥑🌮 墨西哥玉米脆片
💲 68

🍕 夏威夷薄餅
💲 158

🍝 卡邦尼意粉
💲 148

🍰🍦 香蕉班戟配朱古力雪糕
💲 78

👉 最後通粉叫了一杯碟豆花特飲🍹同埋白桃乳酸🍹, 兩款賣相都非常適合打卡, 有一個漸層嘅顏色變化, 打卡後可以將飲品攪勻才去飲用, 兩款飲品都帶出一個酸酸甜甜嘅感覺,為呢一餐美食作一個完美嘅作結。

📍 Food Garden ETC
荔枝角長義街9號D2 Place一期3樓303-304號舖

=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。