2018-11-16 1590 瀏覽
今日同班中學同學去咗回到味來食雞煲,黎到一心係想試下佢個惡魔雞煲🤤 點知唔記得咗有兩個食唔到辣,唯有試黃燜雞煲啦! 不過黃燜雞煲都好正好入味,我地淨係叫咗半隻雞因爲想試多d其他野食😁半隻雞4個女仔已經好夠食👍🏻食完d雞就開始加湯打邊爐啦!打邊爐最鍾意叫d可以吸哂d湯既精華既餸😁咁又點少得響鈴呀仲要係即炸既添😍仲叫埋冬瓜片同白蘿蔔,除咗吸哂湯既精髓仲食到材料本身好鮮甜!打邊爐又點少得牛呀!本身想叫肥牛,見到佢有款叫手切牛頸脊,又想試下所以叫咗碟細既試😊 牛頭脊既肉超嫩超滑,真係食到停唔到手!仲送左碟硯好生猛新鮮係度開開合合!😆之後我食到有史以尼最大既竹笙真係大過你個褲浪😂最有驚喜嘅係芝士魚豆腐,上碟果陣賣相已經令人流哂口水,外皮炸到金黃色!本來仲擔心浸湯會破壞口感,但索左湯汁味道一流,鍾意佢軟滑嘅口感加埋湧出黎既芝士,比起芝士丸更好味😋除左料靚湯底正,值得一提係佢嘅竹庶芽根,係店家每日新鮮煲,足料又健康,岩哂打邊爐解熱氣!下次要試下佢個勁香既惡魔雞煲!
黃燜雞煲(半隻)
咁又點少得響鈴呀仲要係即炸既添😍
即炸響鈴

細牛頸脊

牛頭脊既肉超嫩超滑,真係食到停唔到手!
海蜆
仲送左碟硯好生猛新鮮係度開開合合!😆
野生竹笙

之後我食到有史以尼最大既竹笙真係大過你個褲浪😂
芝士魚豆腐
竹蔗茅根
下次要試下佢個勁香既惡魔雞煲
黃燜雞煲(半隻)
即炸響鈴
細牛頸脊