2016-06-11 2934 瀏覽
雖然唔係食得好辣,但我一向都鍾意食麻辣食物。之前見到雜誌介紹左呢間鋪頭,今日星期六特登過嚟試吓。店仔細細但係乾淨整齊,'老外'老闆喺門口好熱情咁樣招呼客人,介紹食物,落單。雜誌介紹老闆娘係四川人,做大廚。雖然細細間,但仲有兩個職員。因為今日係星期六所以冇午市套餐,我哋一行二人,點左一個成都style 四川擔擔麵 (即係有麻醬),牛肉麵,涼拌豆腐皮同埋涼拌雞,當然唔少得嘅,仲有嘢飲,解辣用。先講個四川擔擔麵,我要嘅係regular 辣,初初食嘅時候覺得普普通通,唔係好辣,但越食越辣...不過都接受嘅,下次可以要再辣D。麵條唔係我哋平時系出邊食到嘅擔擔面麵條,醬汁味道唔錯,仲有我最鍾意嘅花生。如果可以再 '麻' 啲就會跟加好!唯一嘅意見係份量太大食淨一半。蝦子餅叫咗個中辣嘅牛肉麵,味道都唔錯,佢就話唔夠辣。牛肉好林,廚師仲加左筍,我就覺得味道唔錯。豆腐皮,雜誌就推介呢個,個人覺得一般,下次會試吓木耳。至於個鷄,明明係under 涼拌,但原來係炒嘅⋯⋯味道都唔錯,份量亦都值回票價!總括嚟講,食物絕對有水準,服務亦都唔錯。市面上嘅小店越來越少,剩返嘅都係連鎖食肆,老闆要多多加油!I will

食淨一半。

豆腐皮,雜誌就推介呢個,個人覺得一般,下次會試吓木耳。

總括嚟講,食物絕對有水準,服務亦都唔錯。市面上嘅小店越來越少,剩返嘅都係連鎖食肆,老闆要多多加油!I will come again!
成都四川擔擔麵
牛肉麵