因為喜歡吃壽司,刺身,坊間有抵食,高質壽司店都會book mark定先。今日有時間嚟到「鮪世市埸」品嚐性價比高嘅壽司套餐。店舖座位舒適,一邊有吧枱另一邊係order枱。單點壽司價格合理,不過午市時間有lunch set 就更加抵。👍🏻😋各款盛合包括味噌湯、沙律、茶碗蒸和壽司🍣/丼飯價錢由$78起喺呢個地段絕對物超所值!茶碗蒸蛋香十足,味噌湯稍嫌唔夠熱,沙律菜🥗新鮮爽脆仲有醋汁調味,開胃清新!【市埸壽司盛🍣🍣$138】(玉子、三文魚、油甘魚、墨魚、特大赤海蝦、帆立貝、燒三文魚卷)每款都係新鮮美味,而且每件壽司size比相片感覺竟然還大一點。😌帆立貝:肉厚爽甜!特大赤海蝦:味道鮮,仲帶有少少海水味👍🏻三文魚:新鮮貨式,就是甜美已足夠!油甘魚:肉質粉嫩細緻,魚味輕盈。墨魚:輕炙過後反而帶出墨魚嘅味道!燒三文魚卷:同樣火炙過的三文魚逼出魚油,入口也特別柔潤,三文魚夠厚,可以做到半熟半生啱啱好,口感豐富。玉子:自家製作,有蛋香,甜度恰到好處。【魚生角切丼$78】朋友都話好足料,隻碗唔算大但夠深度,完全盛滿角切魚生和壽司飯,差點也吃不完!🌟👍🏻【蔥吞拿魚腩手卷$28 】吞拿魚腩蓉幼細冇筋,入口有種
因為喜歡吃壽司刺身,坊間有抵食,高質壽司店都會book mark定先。

今日有時間嚟到「鮪世市埸」品嚐性價比高嘅壽司套餐。

店舖座位舒適,一邊有吧枱另一邊係order枱。

各款盛合包括味噌湯、沙律、茶碗蒸和壽司🍣/丼飯
價錢由$78起喺呢個地段絕對物超所值!

市埸壽司盛
【市埸壽司盛🍣🍣$138】

帆立貝:肉厚爽甜!
特大赤海蝦:味道鮮,仲帶有少少海水味👍🏻
三文魚:新鮮貨式,就是甜美已足夠!
油甘魚:肉質粉嫩細緻,魚味輕盈。
墨魚:輕炙過後反而帶出墨魚嘅味道!

玉子:自家製作,有蛋香,甜度恰到好處。
魚生角切丼
【魚生角切丼$78】
蔥吞拿魚腩手卷
【蔥吞拿魚腩手卷$28 】
吞拿魚腩蓉幼細冇筋,入口有種即溶嘅感覺,魚蓉鮮甜也極美味,性價比超高!推介!👍🏻👍🏻
午餐
市埸壽司盛