2021-08-30
難得平日同朋友一齊放假,約埋一齊食brunch。揀咗呢間假日比較多人嘅cafe,預早打電話去book定窗邊位置。點咗All day breakfast同埋牛油果芫茜籽法包。All day breakfast附送一杯斐濟果果汁。坐窗邊可以望到窗外一片綠油油樹林景另外單點咗一杯Flat white。原來跟餐加$28有飲品由12:30先開始有,反而早嚟無呢個優惠。All day breakfast好豐富,有煙三文魚、香腸、炒蛋、大啡菇、茄汁豆、蕃茄、沙律菜同牛角包。煙三文魚同香腸都好味,炒蛋夠滑溜但蛋味偏淡。沙律菜好新鮮仲有羽衣甘藍,只加咗沙律醋夠晒健康。牛角包就一般,表面唔脆,內裡又唔鬆軟。落單之後店員先話牛油果芫茜籽法包無法包,只有方包… 因為好想食牛油果,所以照要啦。牛油果份量好多,係一整個牛油果牛油果熟度剛好而且好新鮮,食落超creamy。味道同我自己喺屋企整好相似,只係落鹽同檸檬汁簡單調味面頭加咗芫茜籽同松子令口感更豐富。整體嚟講環境真係唔錯,坐得舒服。食物算係合格,不嬲呢啲all day breakfast,三文治無乜技巧可言,只要材料新鮮就好味,但麵包有進步空間。定價比較進取,
整體嚟講環境真係唔錯,坐得舒服。食物算係合格,不嬲呢啲all day breakfast,三文治無乜技巧可言,只要材料新鮮就好味,但麵包有進步空間。定價比較進取,而且要喺收銀點餐同自取餐具,都要收加一服務費就唔太合理。