2022-11-18
今日老公book左位係中環「妖怪」度食週年晚餐👩🏻❤️💋👨🏽,佢話佢同事食過後極力推薦,食唔返其他日本餐,所以就同我一齊試下👩🏻🤝👨🏽以下係我地點既菜式:前菜:炸白海老🍤白色嘅蝦真係第一次見😮重點係師傅竟然可以將白色既蝦再炸到都係白色,利害!利害!🙇🏻♀️蝦好香脆可口,開胃之選💁🏻♀️前菜:烏魚子❤️烏魚子鹹香好味,咬落順滑醒神😎,不能錯過的前菜🏅主菜:山幸三色丼🍚大拖羅、赤身、中拖羅都滑捋捋,鮮甜到不得了,真係好喜歡食拖羅呀😍主菜:海鮮丼🐠🦐白飯軟熟好味,唔會過熱♨️,溫度啱啱好🫦。魚生、蝦、魚籽同海膽帶有海鮮既微微鹹香,而家諗返都好想再食,不同既口感係口中溶化,真係頂級享受,同老公搶食🤣小食:三文魚籽冬菇🍄冬菇香味配上魚籽既鮮腥味,口內爆發,令腦細胞都交戰,開心又醒神🥸小食:雞蠔肉🐔雞串上有wasabi 同大蔥,雞肉味濃,好多肉汁,再帶有wasabi同大蔥既清爽味,好惹味😋食多幾串都okay🤩總括嚟講真係要大力推薦💪🏻💪🏻環境舒適又靚,食物仲要超頂級😙,多謝老公帶我嚟食😚
以下係我地點既菜式: 前菜:炸白海老🍤
白色嘅蝦真係第一次見😮重點係師傅竟然可以將白色既蝦再炸到都係白色,利害!利害!🙇🏻♀️蝦好香脆可口,開胃之選💁🏻♀️ 前菜:烏魚子❤️
烏魚子鹹香好味,咬落順滑醒神😎,不能錯過的前菜🏅 主菜:山幸三色丼🍚
大拖羅、赤身、中拖羅都滑捋捋,鮮甜到不得了,真係好喜歡食拖羅呀😍 主菜:海鮮丼🐠🦐
白飯軟熟好味,唔會過熱♨️,溫度啱啱好🫦。魚生、蝦、魚籽同海膽帶有海鮮既微微鹹香,而家諗返都好想再食,不同既口感係口中溶化,真係頂級享受,同老公搶食🤣 小食:三文魚籽冬菇🍄
冬菇香味配上魚籽既鮮腥味,口內爆發,令腦細胞都交戰,開心又醒神🥸 小食:雞蠔肉🐔