2024-02-28 21 瀏覽
之前同朋友見到呢間餐廳個名好得意,用露營做主題,同埋位於銅鑼灣鬧市中,所以就想試一試,點樣可以喺市區做到露營生活😂餐廳分咗室內同室外,因為我哋帶住狗仔,所以揀咗坐室外🙆🏻‍♀️一出到去成個感覺真係幾chill ,有帳篷同露營枱露營燈,坐咗入去帳篷裏面,完全唔似係喺銅鑼灣😂餐具都好有心思,都係用咗露營用具🙆🏻‍♀️嘢食都有好多選擇,有即食亦都有燒肉或者鍋物。餐廳用QR code落單,所以唔使擔心喺室外叫唔到人落單,不過因為我哋坐出面,都keep住有員工喺度👍🏻我哋點咗部份即食嘅小食,同燒肉🙆🏻‍♀️首先嚟咗黃金炸雞軟骨同黃金炸魷魚鬚🙆🏻‍♀️兩款炸物都炸得好香口,外面好脆,份量都多,好適合同朋友傾偈嘅時候邊食邊傾😋另外我哋再嗌咗份蒲燒鰻魚配玉子燒。鰻魚好厚身,差不多同玉子燒一樣厚😂串燒方面,嗌咗白鱔同菠蘿,因為我哋驚自己燒得冇咁好,所以直接點咗燒好左嘅串燒😛菠蘿燒完之後冇得輸,好甜又Juicy! 白鱔都好爽,外皮好香脆😋燒肉方面我哋揀咗牛小排同厚切牛舌🙆🏻‍♀️牛小排油脂好香,肉質好嫩😋厚切牛舌消炎亦都好爽口,牛味好重!另外朋友推介下,再加咗淮山,估唔到燒淮山好好食!爽口清甜🤣