2019-03-06
有咩慘得過收工之後接到電話,又要繼續處理工作上嘅麻煩事,本身諗住去啲連鎖咖啡店坐低處理,但諗諗下覺得又多人又嘈,而眾所周知登打士街廣場好多cafe,就諗住亂打亂撞上去望吓係咩環境打開啲門見到個門口,餐廳裝修以綠色同白色做主色,加咗仿真植物做裝飾,仲有梳化位,好舒服同埋有一種遠離繁囂嘅感覺呢間Cafe有兩邊,另一邊裝修用嘅顏色深少少,令到呢間Cafe同時出現咗兩種唔同嘅風格,而鍾意淺色嘅我梗係揀淺色系既梳化位Cafe有dinner set供應,包括左一個意粉/飯跟一杯$40嘅飲品,而我今日唔想食飯類同意粉類,無意中比我發現到有一樣幾有特色嘅食物就係Egg in a basket,而且仲有唔同嘅餡料可以選擇而我最後就揀咗煙肉做餡料,面果層已經見到流心蛋啦,仲加左沙律醬同芝士係面,中間嗰層鋪滿左煙肉碎,咁大份我都唔知由邊開始食好面包輕輕烘過,有少少脆得黎又唔會太硬,加埋蛋汁一齊食真係唔錯另外仲叫咗個炸雞翼,雞翼新鮮熱辣炸出黎,個皮脆卜卜,d肉又唔會炸到乾哂👍🏻飲品我叫咗一杯荔枝綠茶加蒟蒻,佢外表好似平平無奇但蒟蒻竟然係星星嘅形狀😍,即刻少女❤️爆滿呢間Cafe食物嘅選擇都幾多,發現原來下午茶都
煙肉流心雞蛋盒
炸雞翼
飲品我叫咗一杯荔枝綠茶加蒟蒻,佢外表好似平平無奇
荔枝綠茶加蒟蒻
但蒟蒻竟然係星星嘅形狀😍,即刻少女❤️爆滿
荔枝綠茶加蒟蒻
呢間Cafe食物嘅選擇都幾多,發現原來下午茶都幾抵食,最平叫杯嘢飲㗎10蚊就有一個小食,下次有時間嘅時候都可以黎試吓